לביסקוטי:
- 2 ביצים
- 200 גרם סוכר לבן
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית תמצית / מחית וניל
- 2 כפות שמן קנולה
- 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן, מנופה
- 140 גרם (1 כוס) פיסטוק טבעי, שלם
- 70 גרם (1/2 כוס) שקדים טבעיים, שלמים
לציפוי:
- 200 גרם שוקולד מריר, 60%-70%
- 1 כף שמן קנולה
- 30 גרם פיסטוקים, קצוצים דק
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרפה ידנית את הביצים, הסוכר, השמן, הווניל והמלח לתערובת אחידה.
2. מוסיפים את הקמח, הפיסטוקים והשקדים ומעבדים בידיים לבצק אחיד.
3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק על משטח מקומח למעין כיכר לחם קטנה.
4. מניחים על גבי נייר אפיה, אופים במשך 25 דקות ומצננים לחלוטין.
5. מחממים תנור ל-165 מעלות. פורסים את העוגיות בעזרת סכין לחם (משוננת).
6. אופים שוב במשך 10-15 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב (שתלוי גם בעובי הפרוסה).
7. לבינתיים, ממסים את השוקולד ומערבבים עם השמן.
8. מצננים מעט את העוגיות וטובלים בתערובת שוקולד המומס. מפזרים מעל את הפיסטוקים.
טיפים:
1. ניתן לשחק עם סוגי האגוזים.
2. ניתן להחליף קמח לבן בקמח כוסמין.