רכיבים
- 2 גיליונות בצק בצק עלים, מופשר במקרר (צריך להיות קר מאוד)
- 1 כוס קמח שקדים
- 3 כפות קמח, מנופה
- 1/2 כוס סוכר
- 2 ביצים גדולות
- קורט מלח
- 60 גרם חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר
- 1 כוס שוקולד מגורר
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. יצירת "מרציפן" השקדים: למעבד מזון, מוסיפים את קמח השקדים, הקמח הרגיל, הסוכר, הביצים, המלח והחמאה, וטוחנים יחד עד לקבלת מחית חלקה.
3. על משטח עבודה נקי, מניחים גיליון בצק עלים אחד (מוודאים שהבצק קר מאוד), ואת הגיליון השני מניחים על הרבע העליון של הגיליון התחתון, כך שייווצר מלבן בצק עלים.
4. מורחים את המרציפן על מחצית מהבצק, ומפזרים מעל 1/2 כוס שוקולד.
5. מגלגלים את הבצק על החלק עם המרציפן והשוקולד, וחוזרים על הפעולה עם המחצית הנותרת של הבצק, כך שיתקבל מעין "ספר תורה".
6. פורסים את רול הבצק הכפול ל-6 חלקים (כך שלמעשה יתקבלו 12), ומסדרים את שושני הבצק בתבנית עוגה משומנת היטב עם חור במרכז, בקוטר 22-24 ס"מ. השושנים צריכות לגעת זו בזו (אך נזהרים שלא יימחצו).
7. אם הבצק רך מדי, מעבירים את התבנית למקפיא למשך 10-15 דקות. אופים במשך 35-40 דקות עד להזהבה ומוציאים.