רכיבים
- לבסיס:
- 1/4 2 כוסות ביסקוויטים 'פתי בר' טחונים במעבד מזון / ידנית
- 2 כפות סוכר חום
- 113 גרם חמאה, מומסת
- למלית:
- 450 גרם גבינת שמנת
- 4 כפות סוכר
- 1/4 כוס שמנת חמוצה
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- קורט מלח
- לקרמל:
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- 15 גרם חמאה
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנת עוגות גבינה אישיות בציפוי קרמל:
1. הכנת הבסיס: במעבד מזון, טוחנים יחד את הביסקוויטים הטחונים, הסוכר החום והמחאה המומסת בכמה פולסים, עד שמתקבל בצק פירורי. מחלקים את הבצק בין 12 שקעים של תבנית מאפינס, ומהדקים לתחתית.
2. הכנת המלית: בקערת מיקסר, מעבדים יחד את גבינת השמנת והסוכר לתערובת חלקה. מוסיפים את השמנת החמוצה, הביצים, המלח והקמח ומערבבים עד שהכול משולב היטב.
3. לכל שקע תבנית עם בסיס בתחתית יוצקים 2-3 כפות מתערובת הגבינה - אמורים להישאר שאריות של בצק פריך ומלית ל-6 שקעים נוספים. אם אין לכם תבנית שקעים נוספת, המתינו לאחר האפייה והשתמשו באותה תבנית לסיבוב שני.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 15-20 דקות, מוציאים מהתנור ונותנים לעוגות להתקרר לטמפרטורת החדר.
5. הכנת הקרמל: בסיר בינוני, על אש בינונית-גבוהה, מערבבים את הסוכר עם 1/8 כוס מים קרים. אחרי דקה, מפסיקים לערבב ונותנים לסוכר להתבשל ולקבל גוון ענבר עמוק, במשך 10-12 דקות. במקביל, מחממים את השמנת בסיר קטן. כאשר הקרמל מוכן, יוצקים באיטיות את השמנת החמה לקרמל ומערבבים בעדינות, עד לקבלת תערובת חלקה, במשך 2-3 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים לקרמל החם את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות, מערבבים עד לאיחוד מוחלט, מתבלים במלח, ומערבבים.
6. יוצקים כף קרמל על כל עוגת גבינה, מעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות, ומגישים.