רכיבים
- 110 גרם קמח עוגות
- 20 גרם קורנפלור
- קמצוץ מלח
- 40 גרם סירופ מייפל
- 10 גרם דבש
- 30 גרם שמן צמחי
- שקדים / קשיו / אגוזי מלך או פקאן
אופן הכנת עוגיות דובונים מחבקים שקדים:
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
2. מנפים את הקמח לקערה, ומערבבים יחד עם הקורנפלור והמלח.
3. בקערה קטנה נפרדת, מערבבים יחד את את המייפל, הדבש והשמן, יוצקים את התערובת לקערת הקמח, ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
4. מניחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה, ומרדדים במערוך.
5. בעזרת חותך עוגיות קטן בצורת דב (או כל חיה אחרת), חותכים את הבצק. ומציירים את הפנים בעזרת קיסם או עט ציפורן.
6. ממקמים את השקדים (או חלופותיהם) במרכז הדובונים, ומקפלים עליהם את הידיים.
למשקיעים: על מחצית מהדובונים ניתן להצמיד עיגול בצק קטן מהשאריות בתור זנב, ולא לשרטט פנים. כשהעוגיות יהיו מוכנות, ניתן למרוח שוקולד על מחצית אחת מהדובונים, להצמיד 2 סוגים, ויש לכם דובון כמעט אמיתי.
7. מסדרים את הדובונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-150, ואופים במשך 10 דקות נוספות.