רכיבים
- 3 אפרסקים (450 גרם), קלופים וחתוכים לקוביות
- לקרמבל:
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
- 2/3 כוס (85 גרם) קמח
- 60 גרם חמאה, מומסת
- 1 כפית קינמון
- לבלילת המאפינס:
- 110 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 2/3 כוס (135 גרם) סוכר
- 1 כפית (4 גרם) אבקת אפייה
- 1 כפית (6 גרם) סודה לשתיה
- 2 ביצים
- 1/4 כפית (2 גרם) מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית קינמון
- 3/4 1 כוסות (220 גרם) קמח
- 1/3 כוס שמנת חמוצה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
אופן הכנת מאפינס אפרסקים עם קרמבל קריספי:
כמות: 12-14 מאפינס
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית עם 12-14 שקעים במנג'טים.
הכנת הקרמבל:
2. בקערה, מערבבים יחד את הסוכר, הקמח והקינמון. מוסיפים את החמאה המומסת, ומערבבים במזלג עד לקבלת פירורי בצק. מניחים בצד.
הכנת הבלילה:
3. בקערה בינונית, מערבבים יחד את הקמח, המלח, הקינמון, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
4. בקערת ערבוב, מקציפים יחד את החמאה והסוכר, עד לקבלת קרם. ממשיכים בהקצפה, ומוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, תמצית הווניל, השמנת החמוצה והחלב - עד לקבלת קצף אחיד.
5. מוסיפים לקערת הקצף את תערובת הקמח, וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מוסיפים את קוביות האפרסקים לבלילה, ומערבבים במרית גומי לשילוב מלא.
7. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שקעי התבנית, ומוסיפים כף מהקרמבל מעל כל שקע.
8. אופים במשך 25-30 דקות בתנור שחומם מראש, עד לקבלת גוון זהוב. מחלצים בזהירות את המאפינס מהתבנית, ומעבירים למגש מתכת לצינון מלא.