רכיבים
- 1/2 1 כוסות קמח
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 1 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 112 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס שוקולד-צ'יפס
אופן הכנת עוגת שוקולד:
רגע לפני: מכירים את זה שהילדים נמצאים בבית יותר מידי זמן ולא מפסיקים לנשנש מרוב שעמום? אז יש לנו פתרון ל-2 הבעיות: מתכון לעוגת שוקולד שאפשר להכין בקלות עם הילדים, ואחרי יומיים, כשהעוגה מאבדת מטריותה - מכינים ממנה פרנץ' טוסט. גאוני, אמרנו כבר?
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות ומשמנים קלות תבנית אינגליש קייק.
• ממיסים את החמאה בסיר קטן, ומצננים.
• מנפים את הקמח לקערה גדולה ומערבבים יחד עם הקקאו, הסודה לשתייה והמלח, מוסיפים את החמאה המומסת, הסוכר, הביצים השמנת החמוצה ותמצית הווניל ובעזרת מטרפה ידנית, מערבבים לתערובת אחידה.
• מקפלים בעדינות את שבבי השוקולד (השוקולד-צ'יפס) לתוך התערובת, עד להיטמעות שווה.
• יוצקים את הבלילה לתבנית, היא אמורה לתפוס מעט יותר מחצי גובה הדפנות.
• אופים בתנור שחומם מראש במשך 50 דקות עד שעה, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
• לאחר האפייה, נותנים לעוגה להתקרר במשך 15 דקות, ואז, כשהעוגה עדיין חמה, הופכים בזהירות את התבנית ומחלצים את העוגה.
• מניחים לעוגה להצטנן לחלוטין לפני הפריסה וההגשה.
>> מתכון לפרנץ' טוסט - פשוט תחליפו את הלחם בעוגה ויש לכם קינוח מתוק לארוחה.