רכיבים
- לקלתית:
- 200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2 כוסות (300 גרם) קמח
- 1 ביצה
- למילוי:
- 1 ק"ג תפוחי עץ ירוקים
- 2 כפות מרגרינה או חמאה
- ¼ כפית פלפל אנגלי (לא חובה)
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפות קמח
- 2 כפיות קורנפלור
- 1 כף חומץ תפוחים
- 1 ביצה
אופן הכנת פאי תפוחים:
רגע לפני: מאפה חורפי יפהפה לקינוח: מתכון להכנת פאי תפוחים קראנצ'י מכוסה בצק פריך, כמו שהאמריקאים אוהבים. כשמילוי התפוחים העסיסי מתחיל לבעבע מתחת לבצק, יודעים שזה מוכן.
הכנת הקלתית (הבצק):
• מעבדים בקערת מיקסר את המרגרינה (כדאי לחתוך לקוביות כדי להקל על העבודה), יחד עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
• מוסיפים את הביצה עם 1/4 מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה, ללא גושים. בהדרגה, מוסיפים את שאר הקמח, עד לקבלת בצק. נזהרים לא לעבד יותר מידי, מה שעלול לפגוע במרקם הבצק.
• עוברים ללישה בידיים, ומאחדים את הבצק לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון עד שעתיים, שהבצק יהיה קר וקשה.
• מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים.
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
• מרדדים כדור אחד על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול מקוטר התבנית. בעזרת הנייר הופכים את הבצק, ומרפדים את התבנית והדפנות.
הכנת המילוי:
• מקלפים את התפוחים ופורסים אותם לפלחים.
• ממיסים את המרגרינה או החמאה במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה.
• מוסיפים למחבת את התפוחים, ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב, עד שיזהיבו. מסירים מהאש.
• מערבבים היטב בכלי נפרד את הקינמון, הפלפל האנגלי, המלח והסוכר, ו"מתבלים" את התפוחים, תוך כדי ערבוב.
• מנמיכים את האש, ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.
• מוסיפים למחבת את הקמח והקורנפלור, ממשיכים לערבב ומבשלים במשך 3-5 דקות נוספות.
• מסירים מהאש, מוסיפים את החומץ ומעבירים לקערה גדולה לערבוב.
רגע האיחוד:
• מעבירים את המילוי לתבנית המרופדת בבצק.
• מרדדים את כדור הבצק השני לעיגול בקוטר זהה לעיגול הראשון, ומכסים איתו את הפאי. צובטים את שולי הפאי, כדי לסגור היטב את הקצוות.
• דוקרים במזלג את הפאי בכמה מקומות, כדי שאדי הנוזלים יצאו החוצה במהלך האפייה.
• מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל כף (או פחות) סוכר.
• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 20 דקות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, ואופים במשך 30-40 דקות נוספות, עד שנוזלי המילוי מבעבעים ופני הפאי מזהיבים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!