רכיבים
- 1 בטטה בינונית, מקולפת וחתוכה לקוביות
- 100 גרם קינואה, מבושלת
- 2 שיני שום, כתושות
- 4-5 צנוניות, פרוסות
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים או מקופסת שימורים
- 4 חופנים גדושים של עלי בייבי או חסה חתוכה
- 1 אבוקדו
- 1/2 לימון
- שמן קוקוס או שמן זית
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה
- מלח ופלפל שחור
לפיזור: שומשום שחור ולבן ו/או תערובת גרעיני חמניה ודלעת
אופן ההכנה:
1. מפזרים את קוביות הבטטה בתבנית, מזלפים מעל שמן קוקוס מומס או שמן זית, מתבלים במלח ו-1/2 כפית כורכום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15-20 דקות, עד לריכוך. מוציאים מהתנור ומצננים.
2. במחבת על אש בינונית, מחממים כף שמן זית או שמן קוקוס, מוסיפים את הפטריות והשום, מתבלים ב-1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית פפריקה ומלח ומקפיצים עד שהפטריות מקבלות גוון זהוב יפה. מסירים מהאש ומצננים.
3. מועכים את האבוקדו, סוחטים מעל לימון בנדיבות, מתבלים במלח ומערבבים היטב.
אופן ההגשה: מרפדים 2 קערות הגשה אישיות בעלי בייבי או חסה חתוכה ומחלקים ביניהן את הבטטות, הקינואה, הפטריות, גרגירי החומוס, הצנוניות והאבוקדו. מפזרים מעל שומשום ושאר תוספות אהובות ומגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!