רכיבים
- מלח ופלפל שחור
- 300 גרם שעועית ירוקה טרייה, חתוכה בקצוות
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף חומץ יין אדום
- 1 שיני שום, קצוצה
- 3 כפות שמן זית
- 450 גרם עגבניות שרי (חצויות, אם רוצים)
- 1 כוס גרגירי חומוס יבש, מושרים לילה ואז מבושלים במשך שעה
- 1/2 כוס גבינת פטה
- להגשה: 2-3 כפות שמיר קצוץ גס וקורט אורגנו מיובש
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה על אש גבוהה סיר בינוני מלא במים ואז מוסיפים כפית מלח ואת השעועית הירוקה. מבשלים במשך כ-2 דקות, עד שהשעועית רכה אך עדיין פריכה ואז מעבירים את השעועית מיד לקערה מלאה במים קרים מאוד כדי לעצור את תהליך הבישול. לאחר 2 דקות, מסננים ומניחים את השעועית על מגבת מטבח נקייה לספיגת הנוזלים.
2. בקערה קטנה, מערבבים מיץ לימון, חומץ, שום, קורט מלח וקצת פלפל שחור לפי הטעם. לבסוף מערבבים פנימה שמן זית.
3. בקערת סלט גדולה, מניחים עגבניות שרי, שעועית ירוקה וגרגירי חומוס ומתבלים במלח ופלפל שחור. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. מוסיפים את גבינת הפטה ומערבבים שוב. ממתינים 10-15 דקות לפני שמפזרים מעל שמיר ואורגנו ומגישים.