זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3 מלפפונים בינוניים, פרוסים דק
- 1 בצל סגול, חצוי ואז פרוס דק
- 2 כפות שמיר קצוץ
- 1/4 כוס חומץ
- 2 כפות סיידר תפוחים
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. בקערה, מניחים את החומץ, סיידר התפוחים, הסוכר, המלח ושבבי הצ'ילי. מערבבים לנוזל כבישה אחיד ואז מוסיפים את פרוסות הבצל הסגול ומשרים אותן במשך 5-10 דקות.
2. בקערת הגשה, מניחים את המלפפונים והשמיר, מסננים את פרוסות הבצל מהנוזל אך לא שופכים אותו, אלא שומרים לרוטב. מוסיפים לקערה גם את פרוסות הבצל המסוננות.
3. יוצקים לקערה 1/2 כף שמן זית וכף שלמה מנוזל הכבישה, מערבבים בעדינות, משפרים תיבול, אם צריך, ומגישים מיד.