לרוטב:
- 1/4 כוס חרדל דיז'ון
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- 2 כפות חומץ
- 2 אבוקדו קטנים
- 1 כף שום כתוש
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת דק ועוד - להגשה
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לסלט:
- 220 גרם פסטה פנה לא מבושלת
- 2 לבבות חסה רומית
- ½1 כוסות קרוטונים
אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: בבלנדר, משלבים את החרדל, מיץ הלימון, החומץ, האבוקדו והשום. כשהבלנדר פועל, מזרימים פנימה את שמן הזית. מעבירים את הרוטב לקערה ומערבבים פנימה את גבינת הפרמזן והפלפל השחור.
2. מכינים את הסלט: מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים. מוסיפים פנימה את הפסטה ומבשלים עד למצב אל דנטה, 8-10 דקות, או לפי ההוראות המצוינות על גבי החבילה. מסננים את הפסטה. מעבירים לקערת הגשה גדולה להתקררות קלה.
3. קוצצים את לבבות החסה לרצועות בעובי של 2.5 סנטימטרים ואז מוסיפים אותן לקערה עם הפסטה. מוסיפים את הרוטב ומקפיצים לאיחוד.
4. מוסיפים את הקרוטונים ומקשטים בגבינת פרמזן. מגישים מיד או שומרים במקרר, מכוסה, עד שמוכן להגשה.