רכיבים
- גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד
- 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
- 1 כפית דבש
- 1 כפית אורגנו מיובש
- מלח ופלפל שחור
- 3/4 כוס שמן זית
- 2 מלפפונים, מקולפים לסירוגין וחתוכים לחצאי עיגולים
- 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים היטב ומסוננים
- 4 פיתות
- כ-20 עגבניות שרי
- 1 בצל סגול גדול, חתוך לחצאי טבעות גדולים
- 100 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות (אופציונלי)
- 1 כוס זיתי קלמטה מגולענים, חצויים
- 1/2 צרור שמיר טרי, קצוץ גס
אופן הכנת סלט פנצנלה:
1. מחממים גריל חשמלי או מחבת פסים על חום גבוה / אש גבוהה. בקערה גדולה, מערבבים את גרידת הלימון, מיץ הלימון, החומץ, הדבש, האורגנו וקמצוץ מלח ופלפל שחור. מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס שמן תוך כדי ערבוב מתמיד.
2. מוסיפים לקערה את המלפפונים וגרגרי החומוס.
3. מברישים את הפיתות משני הצדדים ב-2 כפות שמן זית ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
4. ב-3 שיפודים באורך 20 ס"מ, נועצים את העגבניות (6-7 עגבניות לשיפוד), מברישים אותן ואת חצאי טבעות הבצל ב-2 כפות שמן זית ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
5. על הגריל או מחבת הפסים מניחים את הפיתות, שיפודי העגבניות וחצאי טבעות הבצל ומסובבים לעתים קרובות. צולים את הפיתות במשך 4-5 דקות, עד לקבלת פסי חריכה משני הצדדים. את הבצל צולים במשך 6-8 דקות, עד שהוא מתרכך ונחרך קלות, ואת העגבניות צולים במשך 6-8 דקות, עד שהן חרוכות ו"מתפוצצות" מעט. מעבירים הכל מהגריל / המחבת לקרש חיתוך.
6. כאשר הפיתות, הבצל והעגבניות מתקררים מעט, חותכים את הפיתות לחתיכות בגודל 5 ס"מ, קוצצים גס את הבצל ומוסיפים אותם לקערת עם המלפפונים והחומוס. מוסיפים גם את העגבניות, הפטה, זיתי הקלמטה והשמיר ומערבבים בעדינות. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור אם צריך. נותנים לסלט לנוח 15 דקות , מזלפים שמן זית ומגישים.