לשבלולי הקינמון:
- 113 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת
- 1 כוס סוכר
- 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
- 2 כפות קינמון
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 900 גרם בצק פיצה קנוי
לתערובת הביצה:
- 1 ביצה
- 1 כף מים
לזיגוג:
- 1 כוס אבקת סוכר
- 3 כפות חלב 3%, או יותר - לפי הצורך
- 1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית עם קוטר של 22 ס"מ בתרסיס שמן.
2. יוצרים את שבלולי הקינמון: בקערה בינונית מערבבים את החמאה המומסת עם הסוכר, הקמח, הקינמון ותמצית הווניל, עד לשילוב. מניחים בצד.
3. על משטח מקומח קל מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1.25 ס"מ.
4. מפזרים את מילוי הקינמון על כל הבצק ומורחים באופן שווה על כולו, לרבות השוליים.
5. מתחילים מהצד הארוך של המלבן שהכי קרוב אליכם, מגלגלים את הבצק לגליל הדוק. כאשר הבצק מגולגל במלואו, משתמשים בסכין משוננת כדי לפרוס אותו ל-9 חלקים אחידים (כל אחד בעובי של כ-3.75 ס"מ).
6. מעבירים את שבלולי הקינמון לתבנית המוכנה ומשאירים רווח ביניהם כדי שהבצק יתרחב.
7. בקערה קטנה מערבבים את הביצה והמים, עד לאיחוד. מברישים את תערובת הביצה על השבלולים ומעבירים את תבנית האפייה לתנור. אופים עד שהשבלולים זהובים והמילוי מבעבע, במשך 30-40 דקות. נותנים להם להתקרר במשך 15 דקות.
8. מכינים את הזיגוג: בקערה בינונית מערבבים את אבקת הסוכר עם החלב ותמצית הווניל, עד לשילוב. מטפטפים את הרוטב מעל השבלולים שהתקררו מעט. מגישים חם, מיד.
ניתן לאחסן את שבלולי הקינמון עד יומיים ולחמם מחדש בטמפרטורה נמוכה בתנור (או במיקרוגל).