רכיבים
- 1 חבילת בצק פריך מתוק, קנוי
- 3 תפוחים, ללא הליבה, קלופים וחצויים לשניים
- 1/2 כוס סוכר חום
- 3 כפות קמח לבן, מנופה
- 1 כפית קינמון
- קורט מלח
- 2 כפות חמאה לא מלוחה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מניחים 6 רינגים עגולים על גבי תבנית שטוחה המרופדת בנייר אפייה.
2. על משטח המקומח קלות מרדדים את הבצק מספר פעמים, עד שהוא בעובי של 2.5 ס"מ (מקפידים לשטח את הקמטים).
3. מניחים רינג אחד על גבי הבצק ומשתמשים בסכין קטנה כדי לחתוך סביבו + 1/2 ס"מ. חוזרים על הפעולה עד שישנם שישה עיגולי בצק.
4. מכניסים את עיגולי הבצק לרינגים. משתמשים בסכין קטנה כדי לקצץ שאריות בצק מקצה הרינג.
5. מחוררים את תחתית הבצק במזלג, 3-4 פעמים. מעבירים את הרינגים המלאים בבצק למקפיא ומצננים במשך 15-20 דקות.
6. בזמן שהבצק מתקרר, פורסים דק כל חצי תפוח. שומרים את הפרוסות יחדיו לאחר החיתוך, כך שיהיה ניתן להכניס כל מחצית תפוח חתוך לכל פאי.
7. בקערה קטנה מערבבים היטב את הסוכר החום עם הקמח, הקינמון והמלח לאיחוד.
8. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא ומניחים בתוך כל רינג חצי תפוח חתוך. מפזרים מעל כל פאי ½1 כפיות מתערובת הסוכר וכפית אחת של חמאה.
9. אופים עד שהחלק העליון מזהיב והתפוחים רכים, במשך 23-26 דקות. מצננים לפחות 5 דקות לפני ההגשה.