רכיבים
- 1 ק"ג דג טחון - חצי סלמון טחון, חצי דג בורי טחון
- 1 בצל לבן, טחון
- 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 4 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות שמן זית
לרוטב העגבניות:
- 4 כפות שמן זית
- 3 עגבניות, פרוסות לחצאים
- 1 פלפל אדום מתוק, פרוס לרצועות
- 1 פלפל חריף, חצוי לאורך ופרוס דק (לחריפות מופחתת, הסירו את הזרעים)
- 4 שיני שום, פרוסות
- מלח
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מניחים את הדגים הטחונים, הבצל, הכוסברה, הפטרוזיליה, השום הכתוש ו-2 כפות שמן זית. מתבלים במלח ופלפל שחור ולשים הכל יחד בידיים במשך 5-7 דקות, עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים את הקערה ומניחים בצד.
2. בסיר סוטאז רחב ונמוך, מחממים 4 כפות שמן ומוסיפים את העגבניות, הפלפל המתוק, הפלפל החריף והשום. מערבבים יחד, מוסיפים את הפפריקה, מלח לפי הטעם ורסק העגבניות, מערבבים עוד קצת ויוצקים על הכל את המים. מבשלים על אש בינונית במשך 8 דקות עד שהרוטב מסמיך.
3. מגלגלים קציצות שוות בגודלן מהעיסה ומסדרים אותן בתוך הרוטב. יוצקים עם כף את הרוטב על הקציצות.
4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות.