רכיבים
- 4 כפות שמן זית
- 2 דגי לברק שלמים (כ-400 גרם לכל דג), מפולטים ונקיים
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- 1 לימון, פרוס דק מאוד
- 1/2 תפוז, פרוס דק מאוד (אופציונלי. אפשר להחליף בלימון או להשמיט)
- <p><strong>לסלט השומר:</strong></p>
- 1 פקעת שומר גדולה
- 1/3 כוס שמן זית
- מיץ מלימון אחד, סחוט היטב
- 1 שאלוט, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצים דק
- 1 כף חומץ בן יין לבן
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- 10 עלי נענע טריים, קרועים לחתיכות
אופן ההכנה:
הכנת סלט השומר:
1. בעזרת מנדולינה לחיתוך ירקות, "מגלחים" את השומר לרצועות דקות.
2. בקערה בינונית, מערבבים יחד את שמן הזית, מיץ הלימון, השאלוט, השום והחומץ; מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את עלי הנענע ואת רצועות השומר, אך שומרים בצד חופן רצועות. נותנים לסלט לשבת במשך שעה בטמפרטורת החדר.
הכנת הדגים:
3. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומשמנים היטב ב-2 כפות בשמן תבנית אפייה גדולה.
4. שוטפים היטב את הדגים, וסופגים את הנוזלים בעזרת מגבות נייר. מניחים את הדגים בתבנית ומתבלים את החלק הפנימי והחיצוני שלהם במלח ופלפל.
5. ממלאים את החלק הפנימי של הדגים ב-2 פרוסות תפוז ו-2 פרוסות לימון לסירוגין וכן כמה רצועות שומר ששמרנו בצד - בכל דג. את פרוסות הלימון הנותרות מניחים על גבי כל דג, יוצקים מעל 2 כפות שמן זית וצולים במשך 15 דקות.
6. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים עוד 2 דקות, כדי לתת לדגים גוון שחום יפה (מפקחים מקרוב ומוודאים שהם לא נשרפים).
אופן ההגשה: מניחים את הדגים במגש יפה, מפזרים מעל את סלט השומר ופלחים של לימון טרי.