זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 170 גרם פטל קפוא, מופשר / טרי
- 1/2 כוס יין אדום - בעל טעם מודגש
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
אופן הכנת ריבת פטל ויין אדום:
מנות: 2/3 כוס ריבה
1. בסיר קטן, מבשלים על להבה נמוכה את היין, הסוכר, תמצית הווניל והפטל, תוך בחישה מתמדת, עד שהסוכר נמס. הפטל ככל הנראה יתחיל להימעך מעצמו, אך ניתן לרסק אותו בעדינות עם קצה של כף עץ.
2. מגביהים ללהבה בינונית עד שהנוזל מתחיל לרתוח. מנמיכים את האש, כדי לשמור על רתיחה נמוכה ויציבה, ומבשלים במשך 15-20 דקות. מדי פעם מערבבים, עד לקבלת תערובת סמיכה מספיק, כזו שאם טובלים בה כף, היא נדבקת אליה בקלות. מסירים מהאש. כאשר הריבה תתקרר, היא תתעבה מעט יותר.