רכיבים
- 6 עגבניות בינוניות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול
- 2 שיני שום
- 4 פילה אנשובי בשמן
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כפות צלפים קצוצים גס
- 1/3 כוס זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים גס
- 1/2 כוס פירורי לחם
- מלח ו פלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת עגבניות במילוי אנשובי:
רגע לפני: "סגנון סיציליאני" נשמע לכם ערטילאי מידי? חכו שתטעמו את המנה המוצלחת הזו: מתכון לעגבניות ממולאות באנשובי, פטרוזיליה וזיתים. מנה דרום איטלקית פופולרית וקלה להכנה. אם אתם מסתדרים עם מלח, תוספת אנשובי תתקבל בברכה.
• מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית שגדולה מספיק בשביל כל העגבניות.
• קוצצים דק את הבצל וכותשים את השום.
• חותכים את נתחי האנשובי לפיסות קטנות.
• חותכים את השליש העליון של כל עגבנייה, ושומרים בצד. בעזרת כף, גורפים את כל תוך העגבניות, בלי לפגוע בבשר העגבנייה. שומרים בכלי את כל מה שהכילו העגבניות.
• מחממים כף שמן במחבת בינונית, ומטגנים את הבצל במשך 5-8 דקות ומידי פעם מערבבים, עד שהבצל מזהיב ומתרכך. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עד שעולה ריח שום, כ-30 שניות.
• מוסיפים למחבת את האנשובי, הפטרוזיליה, הצלפים, הזיתים, פירורי הלחם וכל מה שהיה בתוך העגבניות. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים יחד כ-2 דקות, עד שהתערובת מתגבשת.
• ממלאים את העגבניות בתערובת במידה שווה, ומסדרים אותן בתבנית האפייה. מברישים את העגבניות בכף שמן הזית שנותרה.
• אופים במשך 20-25 דקות, עד שה"עור" של העגבניות מתחיל להתקמט. הן צריכות להיות רכות, אך לא מושיות.
• מגישים את העגבניות כשהן חמימות או בטמפרטורת החדר.