- 2 בטטות
- 8 גזרים
- 1 כוס פלחי תפוח עץ יבש
- 1 כוס חמוציות יבשות
- 2 כוסות מיץ תפוזים
- 1/2 כוס דבש
- 1/2 כוס סוכר חום
- קנמון לפי הטעם
- קורט מלח
- 1 ו1/2 כוסות מים
- 1 כוס שזיפים יבשים, רצוי מגולענים
אופן ההכנה:
מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות ומניחים בסיר. מוסיפים את התפוחים והחמוציות ומערבבים היטב את הדבש, הסוכר המיץ והקנמון ושופכים מעל הירקות.
מתחילים לבשל על להבה בינונית, ומוסיפים את המים. ממשיכים לבשל עד שהתבשיל מתחיל להתרכך, ומוסיפים את השזיפים. ממשיכים לבשל עוד 15 דקות. מגישים חם ליד המנה העיקרית.
]]>