- 400 גרם עגבניות שרי
- 200 גרם סוכר (1 כוס)
- מקל קינמון
- צנצנת זכוכית עם פתח רחב, 500 מ"ל
אופן ההכנה:
מכינים צנצנת זכוכית לריבה: שופכים מים רותחים על הצנצנת והמכסה בזהירות. מניחים הפוך על מגבת עד לייבוש.
חוצים את העגבניות, מניחים בסיר, שמים עליהם את הסוכר והקינמון. מערבבים ומשהים למשך שעה.
מבשלים על להבה גבוהה למשך 10 דקות. מוציאים את העגבניות ומבשלים את הנוזלים לחמש דקות. מחזירים את העגבניות לעוד חמש דקות. מוזגים לצנצנת, מוסיפים את הקנמון, סוגרים את המכסה היטב ומאחסנים במקום אפל למשך חודשים מספר. מעדן!
]]>