כיכר השבת

לקינוח הזה קוראים "פה מלוכלך"

כולנו מכירות את הסיטואציה הבאה: נוגסים בקינוח מגרה - בצק עלים גדוש בקרם וניל, והקרם נוזל מכל הכיוונים, וגם המפית לא מצילה אותך מהמבוכה. האיטלקים קראו לקינוח הזה בשם המקורי "פה מלוכלך"

| כיכר השבת |
מרכיבים:
  • 1 חבילת בצק עלים מרודד, חתוך לריבועים
  • מעט סוכר לפיזור על ריבועי הבצק
  • למילוי:
  • 3/4 כוס חלב
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • 4 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 וחצי כפות קמח

אופן ההכנה:

מניחים את ריבועי הבצק על תבנית מרופדת, ודוקרים כל ריבוע במזלג. מפזרים מעט סוכר על כל ריבוע, ואופים בתנור למשך כ20 דקות עד שהבצק זהוב. מקררים על רשת מתכת וחותכים ברוחב בעדינות רבה.

מוזגים את החלב והשמנת לסיר ומחממים על להבה נמוכה, מכבים לפי שמגיע לרתיחה. מורידים מהכיריים ומחכים עד שהתערובת פושר. בסיר אחר שמים את החלמונים והסוכר, ומקציפים היטב. מוסיפים את הקמח והוניל, מקציפים היטב, ושמים על להבה נמוכה, כאשר מוסיפים את תערובת החלב והשמנת תוך הקצפה מתמדת עד שהתערובת הופכת סמיכה. מעבירים לקערת זכוכית, מכסים עם ניילון מוצמד, שמים לב שהניילון נוגע בקרם. מקררים למשך שלוש שעות מינימום.


מרכיבים את הקינוח: ממלאים שקית זילוף, מניחים קרם בתחתיות העלים, מכסים עם החלק העליון, ומפזרים אבקת סוכר. להנאה מירבית (ואם נשאר מה..) מניחים לחימום קצר בתנור בחום 150 מעלות.

מגישים חם.

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית