- כוס וחצי של תמרים מגולענים
- שתיים ורבע כוסות מים רותחים
- 3 כפיות מחוקות של אבקת סודה לשתייה
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 2 כוסות סוכר לבן
- 3 כפות שמן או מרגרינה
- 2 ביצים טרופות
- קורט מלח
- ארבע וחצי כוסות קמח
- 1 כף תמצית וניל
אופן ההכנה:
שמים את התמרים בקערה, שופכים עליהם את המים הרותים, מוסיפים את אבקת הסודה ומערבבים. מערבבים את השמן או מרגרינה עם הסוכר עד שמתקבל קרם חלק, מוסיפים את הביצים, תערובת התמרים, האגוזים, הקמח והוניל. מרפדים שתי תבניות אנגליש קייק בניר אפייה, ממלאים עד חצי עם הבלילה. אופים במשך שעה ב150 מעלות. מקררים. מצוין בהקפאה.
]]>