- שני חצילים גדולים
- 6 כפות שן זית
- 1-2 גמבות או פלפל כתום/צהוב
- 4 שיני שום קציצות
- קופסת רסק עגניות 250 גרם
- 1 כוס מים
- כפית כמון
- מלח לפי הטעם
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית פתיתי פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
קולפים את החצילים ויצרים פסי קליפה על החציל. חותכים לקוביות ומאדים בשתי כפות שמן זית. מוציאים לסיר, וממשיכים לטגן את כל הקוביות, כאשר מוסיפים שמן לפי הצורך. מטגנים את הפלפלים, ומוסיפים את שיני השום.
מוציאים לסיר, שמים את המלח, הסוכר, הרסק ותבלינים בקערה ומערבבים היטב. מוזגים לתוך הסיר עם הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים למשך שעה עד שהירקות רכות והרוטב הצטצמם.
מגישים קר או חם.