מרכיבים:
- לבלילת הדג:
- 1 ק"ג קרפיון טחון, או חצי קילו קרפיון וחצי קילו דג כסיף טחון
- 2 ביצים
- 2 גזר
- 2 בצלים גדולים
- 4 שיני שום או כפית שום כתוש
- סוכר ומלח לפי הטעם
- קמח מצה לבחירה
- לרוטב:
- 250 גרם רסק עגבניות
- 1 פלפל חריף
- עלי כוסברה או פטרוזילה
- כמון לבחירה
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב: קוצצים בצל אחד, מחממים את הסיר, מוסיפים את הבצל למשך דקה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים בזהירות שכבה דקה של שמן. מאדים עד שהבצל שקוף, מוסיפים את הפלפל החריף וחלק מהשום. מדללים את הרסק במים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. עכשיו מכינים את קציצות הדג: שמים את הדג הטחון בקערה, מפרקים את הגוש. טוחנים בפוד פרוססור את הגזר והבצל עם הביצים, מוסיפים לדג. מערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר והמלח, ומעט שום. מנסים לגבש קציצה, ובודקים אם היא עמידה. אם הבלילה מידי נוזלי, מוסיפים מעט קמח מצה או פירורי לחם, מערבבים ומשהים עד לספיגה. מנסים לגבש קציצה שוב. צרים קציצות, ומכניסים בעדינות לסיר עם הרסק. מביאים לרתיחה. מבשלים עד שעה על להבה נמוכה. מפזרים את הירק הקצוץ לקראת סיום הבישול.
מגישים חם, עם הרבה חלה! שבת שלום ולבריאות!
קיצור דרך: מכינים את הרוטב, ומניחים גליל געפילטע פיש קפוא בתוכו. מבשלים על פי ההוראות על האריזה.]]>