- 2 כוסות גזר מגורד (220 גרם)
- 1/2 1 כוסות קמח
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 1 כוס שמן קנולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 ביצים
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- קורט מלח
- 1/4 כוס אגוזי מלך טחונים
- 1 כפית קינמון
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 1/2 כוס צימוקים
אופן ההכנה:
* לילה לפני, משרים את הצימוקים בקערה עם כוס ברנדי, כדי להדגיש את טעמם ולרכך אותם. אין לכם ברנדי? גם מים יספיקו.
* מחממים את התנור ל-175 מעלות, ומרפדים תבנית שקעים במנג'טים.
* מעבירים את הגזר המגורד לסיר, ומאדים על אש נמוכה עד לריכוך.
* מקציפים את הביצים יחד עם תמצית הווניל, תוך כדי מוסיפים בהדרגה את הסוכר, השמן, הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון - עד לקבלת קצפת יציבה.
* מקפלים לתוך הקצפת את הגזר והצימוקים (אחרי שמסננים אותם היטב מנוזלים), עד לקבלת תערובת אחידה.
* יוצקים את התערובת לשקעי התבנית, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש - עד שהמאפינס מקבלים גוון שחום יפה.
]]>