- 4 ביצים
- 200 גרם סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- גרידה מ-2 תפוזים
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 300 גרם קמח
- 10 גרם אבקת אפייה
- 3/4 כוס שמן
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת מיקסר מקציפים יחד במהירות גבוהה ביצים, סוכר, תמצית וניל, מלח וגרידת תפוזים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד.
בקערה קטנה מערבבים יחד מיץ תפוזים ושמן. יוצקים אל תוך תערובת הביצים המוקצפות בזרם דק, וממשיכים בהקצפה במהירות בינונית.
לאחר שהתערובת אחידה מוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
מצננים את העוגה לחלוטין בטמפרטורת החדר.
מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
]]>