- 2 כפות שמן
- 1 בצל גדול פרוס לטבעות
- 2 חבילות עלי מנגולד קצוצים
- 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
- 3 ביצים
- 2 כפות שמן
- 1/2 כוס קמח
- 4 כפות שמן
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 בטטות בינוניות פרוסות דק (למעטפת)
- שמן להברשה ומלח (למעטפת)
אופן ההכנה:
בלילת המאפינס: מטגנים בצל בשמן שחומם מראש עד להזהבה. מוסיפים עלי מנגולדומקפיצים 4 דקות, מצננים.
אופים בתנור את קוביות הבטטה מעורבות בשמן עד לריכוך.
טורפים בקערה את יתר החומרים, מוסיפם את המנגולד ואת קוביות הבטטה ומערבבים.
מעטפת הבטטה: פורסים את הבטטה לפרוסות דקות מאד, חותכים מעט את הפרוסות בצד אחד כדי שיווצר להם בסיס ישר.
מברישים את פרוסות הבטטה במעט שמן וזורים עליהן מלח.
הכנת המאפינס: מסדרים 4 פרוסות בטטה, כשהן חופפות מעט זו על זו, משמנים את דפנות השקעים של תבנית המאפינס.
יוצקים מהבלילה לתוך השקעים . אופים ב- 180 מעלות עד שהבלילה יציבה וזהובה.
בתאבון!
]]>