- סיר רחב וגבוה בעל תחתית כבדה
- 2 כוסות אפונה יבשה
- 5 כוסות מים
- מעט שמן לאידוי
- בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- ירקות לבחירה: גזר, סלרי, פטרוזליה, דלעת, תפוחי אדמה, קישואים
- מלח לפי הטעם
- למרק בשרי: עצמות או גרונות הודו
אופן ההכנה:
משרים את האפונה למשך שעה, ומסננים. מאדים את הבצל עד להתרככות. אם בחרתם מרק בשרי מוסיפים את העצמות/גרונות כעת לאידוי בשמן. מוסיפים את האפונה, מאדים בשמן, מוסיפים את השום והמים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה, מבשלים על אש נמוכה עד התרככות האפונה והבשר, מוסיפים את הירקות והמלח וממשיכים לבשל עד שכל הירקות התרככו.
אופן ההגשה:
אפשר לטחון את הירקות בבלנדר או מעבד מזון ולהחזיר לסיר, או להגיש בקוביות.
כדאי לעשות מרק כפול ולהקפיא חלק (במידה שנשאר, שזה לא מציאותי). במקרה שבחרת להקפיא, תשמיטי את תפוחי האדמה ותוסיפי כשאת מחממת לפני הגשה.
אופציות נוספות להגשה: חתיכות נקניקיות שמוסיפים לפני סוף הבישול, בצקיות, איטריות מרק וקרוטונים.
המסלול המהיר למחליטות ברגע האחרון:
להשרות את האפונה עם כף סודה לשתייה. לערבב, להשהות למשך חצי שעה, לשטוף במים בתוך מסננת כדי לוודא שלא נשארו שאריות סודה. להמשיך על פי המתכון.
]]>