מרכיבים(6 מנות):
- 1 חציל
- 1 זוקיני
- 1 קישוא
- 5 עגבניות שרי
- 3 שיני שום
- לרוטב:
- רסק עגבניות מדולל במים
- שום גבישי
- עלה דפנה
- זעתר
- פפריקה מתוקה
- מלח
- לגבינות:
- 1 גביע קוטג' מופחת שומן
- 1.5 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
- 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- שמן לאידוי
אופן ההכנה:
1. פורסים את החציל לפרוסות אלכסוניות ארוכות ודקות ככל האפשר. ממליחים, מניחים לכמה דקות ו"סוחטים" בעדינות את פרוסות החציל. 2. פורסים את הזוקיני והחציל. את עגבניות השרי חותכים לרבעים. 3. מחממים שמן במחבת גדולה, מאדים את החציל. מוציאים ומאדים את שאר הירקות. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. 4. מערבבים את רסק העגבניות עם המים וכל התבלינים, ומבשלים עד רתיחה קלה. 5. מרכיבים את הלזניה: יוצקים על המחבת שליש מכמות הרוטב. מניחים פרוסות חציל, קישוא, זוקיני לסירוגין בצורת רעפים. 6. מניחים חצי מכמות הקוטג' והמוצרלה. 7. חוזרים על סדר הפעולות. רוטב, ירקות, גבינות. 8. מסיימים בשכבה אחרונה של ירקות, מוסיפים גם את העגבניות. יוצקים את שארית הרוטב ומפזרים פרמז'ן. 9. מחזירים לאש נמוכה ומבשלים כ-20 דקות. בתיאבון!]]>