- 150 גרם חמה רכה
- 3/4 כוס סוכר
- 4 חלמונים (ביצים L)
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1.5 כוסות קמח
- 1.5 כוסות קורנפלור
- ריבת חלב
- שבבי קוקוס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפיה עם נייר אפיה.
2. את החמאה הרכה מקציפים יחד עם הסוכר על מהירות גבוהה עד שהמקצף מתחיל לתפוס נפח ונהיה רך ואוורירי. אם צריך, עצרו את פעולת המיקסר וגרדו את דפנות הכלי.
3. מוסיפים את החלמונים וחוזרים להקציף היטב עד שהתערובת אחידה, אוורירית וכתומה. כעת מוסיפים את אבקת האפיה ואבקת הסודה לשתיה וממשיכים לערבב.
4. מוסיפיפ את הקמח פנימה דרך נפה, למניעת גושים. מוסיפים את הקורנפלור ומקפלים באמצעות מרית את התערובת עד שמתקבלים פירורים והקמח והקורנפלור נטמעו לחלוטין בתערובת.
5. מקמחים את משטח העבודה בשכבה דקיקה של קמח ומעבירים אליו את הבצק המפורר. עם אצבעות הדוקות מאחדים את ה"פירורים" לבצק אחיד ומהודק.
6. מרדדים לעובי של 3-5 ס"מ (שכן הוא יתפח ויגבה באפיה) וקורצים עיגולים.
7. העבירו את העיגולים לתבנית אפיה. אזהרה: הבצק עלול להדבק מעט למשטח העבודה. אל תיבהלו, הרימו אותו באמצעות מרית דקיקה או סכין גדולה.
8. מכניסים את התבנית לאפייה של 4-5 דקות בדיוק. אל תתפתו להשאיר דקה יותר כי העוגיות צריכות להשאר לבנות, מה גם שברגע שנוציא את תבנית האפיה מהתנור העוגיות ימשיכו להיאפות מהחום שעדיין נמצא בהן.
9. מניחים את העוגיות להתקרר לטמפרטורת החדר. כשהן קרות מניחים ריבת חלב בנדיבות על צידה הפנימי של אחת העוגיות ומניחים עוגיה שניה ליצירת "סנדוויץ'". עם עוגיה נוספת (סנדוויץ).
10. מגלגלים את ציגי העוגיות בצלחת שבבי קוקוס, שיידבקו לריבת החלב.
בתיאבון!
]]>