רכיבים
- 3/4 כוס + 1 כף (185 גרם) רוויון
- 1 ביצה גדולה
- ¾3 כוסות (390 גרם) קמח לבן, מנופה
- ¾3 כפות אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 114 גרם חמאה, קרה, חתוכה לקוביות של 1.25 סנטימטרים
- 1 כוס (145 גרם) צימוקים חומים
- חמאה מומסת, להברשה
אופן ההכנה:
1. מניחים את רשת התנור במרכזו ומחממים ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בגודל של כ-33X45 סנטימטרים בנייר אפייה.
2. בכוס מדידה נוזלית טורפים קלות את הרוויון והביצה ומניחים בצד.
3. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. זורקים את החמאה לתוך הקמח ומטמיעים אותה בקמח עם קצות האצבעות, עד ליצירת עיסה שדומה לחול רך. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים. יוצקים פנימה את תערובת הרוויון-ביצים ומערבבים קצרות עם הידיים / כף עץ / מרית גומי, רק עד לאיחוד ולקבלת בצק סטנדרטי.
4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים אותו ל-2 חלקים שווים. יוצרים מכל אחד מ-2 החלקים כדור ומגלגלים כל כדור לעיגול בקוטר 14 סנטימטרים ובעובי של 2.5 סנטימטרים. פורסים כל עיגול ל-6 חלקים ומעבירים אותם לתבנית עם רווח של לפחות 2.5 סנטימטרים ביניהם. מברישים את החלק העליון של כל חתיכה בחמאה המומסת.
5. אופים עד להתפחה והזהבה, 15-18 דקות. מגישים את הסקונס מיד, או נותנים להם להתקרר לטמפרטורת החדר.
יש לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד יומיים, או לפצל, להקפיא עד חודשיים ולאפות טרם ההגשה.