זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1/4 1 כוסות (150 גרם) קמח - מודדים לאחר הניפוי
- 1/4 כפית מלח ים
- 150 גרם חמאה לא מלוחה, קרה וחתוכה לקוביות
- 2-4 כפות מי קרח
אופן ההכנה:
מתאים לפאי בקוטר 22 ס"מ
1. במעבד מזון, מעבדים ביחד את הקמח והמלח ואז מוסיפים את החמאה וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים 2 כפות מי קרח, כף אחת בכל פעם וטוחנים עד שהבצק מתאחד. הוא צריך להיות לח, אך לא רטוב. אם 2 כפות המים לא מספיקות מוסיפים עוד 1-2 כפות מי קרח.
3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומעבדים אותו לכדור. משטחים את הכדור לדיסק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה עד יומיים לפני השימוש בו.
לחלופין, ניתן לשמור את הבצק עטוף במקפיא עד 3 חודשים ולפני השימוש מפשירים אותו במקרר במשך לילה שלם.