רכיבים
- 8 כוסות קמח, מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 3 כפיות מלח
- 3 כוסות מים פושרים
- 5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה (או בקערה רגילה אם עובדים ידנית) שמים את השמרים עם כוס אחת של מים וממתינים כחמש דקות עד שהשמרים מתפתחים. מוסיפים את הקמח והסוכר ומתחילים את פעולת המיקסר. לאחר מספר דקות של לישה מוסיפים את המלח ושאר המים - לפי הצורך ובהדרגה, ולבסוף את השמן זית.
2. נותנים למיקסר כ-7 דקות לישה לפחות, עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים ומתפיחים במשך 45 דקות.
לפיצה:
1. במעבד מזון טוחנים 3 עגבניות, 2 שיני שום ומעבירים למחבת חמה. מוסיפים 3 כפות שמן זית ומביאים לרתיחה. מוסיפים כף וחצי רסק עגבניות, 1/4 כוס עלי בזיליקום ומעט מים חמים.
2. מתבלים במלח, פלפל שחור, מעט כורכום, מעט שום גבישי, כף פפריקה, כף מיונז ומעט סוכר להפחתת החמיצות. לאחר שהרוטב מסמיך, מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור.
3. מרדדים את הבצק לפאי פיצה גדול או כמה קטנים, מורחים מעל את הרוטב, מפזרים מעל תוספות אהובות ואופים בחום בינוני עד שהפיצה שחומה מספיק והגבינה תוססת.
לפוקאצ'ות:
1. בקערה, שמים 5 כפות שמן זית, מלח, פלפל ארבע עונות, 3 שיני שום מגורדות ורוזמרין מיובש.
2. טובלים מעט את הידיים בתערובת ופותחים את הבצק לאורך - ליצירת פוקאצ'ה אחת או כמה בודדות.
3. מפזרים מעל מגוון של תוספות, כמו קוביות בטטה / חציל / גמבות / פטריות, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתפיחים במשך 10 דקות ואופים בחום בינוני עד שהפוקאצ'ה זהובה.
ללחמניות פסטו:
1. מרדדים את הבצק לעלה בגודל שממלא נייר אפייה, מורחים עליו פסטו ומגררים מעל גבינת פרמזן.
2. מגלגלים את עלה הבצק לרול, ופורסים לפרוסות (כמו סושי).
3. מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית, מברישים בעוד קצת פסטו, מפזרים עוד פרמזן מלמעלה ואופים ב-180 מעלות במשך 35 דקות או עד להשחמה.