רכיבים
- 30 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה - לא מלוחה
- 1 צרור כרישה, פרוסה דק
- 3 גבעולי סלרי, קצוצים
- 3 כוסות פטריות טריות, קצוצות
- 2 שיני שום, קצוצות
- 4 כוסות עלי תרד
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפיות רוזמרין טרי קצוץ
- 1 כפית תימין טרי קצוץ
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 600 גרם בצק עלים מופשר, קר - חתוך ל-2 גליונות שווים בגודלם
- 1 ביצה
- פתיתי מלח ים
אופן הכנת מאפה וולינגטון צמחוני:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. במחבת גדולה על אש בינונית, ממיסים את החמאה או המרגרינה, ומטגנים את הכרישה והסלרי במשך 4-3 דקות לריכוך.
3. מוסיפים את הפטריות ומבשלים יחד במשך 8-10 דקות, עד שהן משחימות ומאבדות נוזלים (הן אמורות להתכווץ משמעותית).
4. מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה נוספת, מוסיפים את התרד בקבוצות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהוא מתכווץ.
5. מוסיפים את הפטרוזיליה, הרוזמרין והתימין, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומסירים מהאש. מניחים בצד לקירור (ניתן להכין את המילוי יומיים מראש ולשמור במקרר בכלי אטום).
6. על משטח מקומח קלות, פורשים בעדינות גיליון אחד של בצק עלים, ובעזרת מערוך, מרדדים את הבצק לריבוע בעובי 0.3 ס"מ ומעבירים אותו לתבנית המוכנה.
7. מסדרים את המלית בשכבה אחידה במרכז הבצק שבתבנית, ומשאירים מסביב שוליים של 2.5 ס"מ. מברישים במים את שולי הבצק החשופים.
8. על משטח מקומח קלות, מרדדים את הגיליון השני של הבצק כמו הראשון, ובזהירות מניחים אותו על המלית ומהדקים היטב את הקצוות בעזרת האצבעות. אם את הקצוות אינם חופפים, מיישרים בסכין. עוברים סביב שולי הבצק עם מזלג ליצירת מאפה פוטוגני יותר.
9. בקערה קטנה, טורפים את הביצה עם 1 כף מים, ומברישים את הבצק באופן שווה.
10. בעזרת סכין, מסמנים תבנית מעוינים - שתי וערב - על הבצק, ומפזרים מעל פתיתי מלח ים.
11. אופים במשך 40-50 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מצננים את המאפה במשך 15 דקות לפחות לפני ההגשה. פורסים ומגישים חם.