רכיבים
- 3 כוסות קמח לחם (375 גרם)
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
- ½ כוס סוכר (100 גרם)
- 15 גרם שמרים טריים
- 40 גרם חמאה
- 1/2 כוס חלב פושר (120 מ"ל)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס מים (60 מ"ל)
- 1 ביצה
- 1/2 כוס צימוקים
- 200 גרם שוקולד חלבי / חצי מתוק
- לקישוט: 5 כפות קמח + 3-4 כפות מים
- לזיגוג: ריבת משמש (לא חובה)
אופן הכנת קרוס באנס:
רגע לפני: 'קרוס באנס' אלו לחמניות אנגליות מסורתיות טעימות וקלות להכנה, ששמן מרמז על הקישוט היפה שמעטר אותן - שני פסים לבנים לאורך ולרוחב. בפנים ממתינים שוקולד נוטף וצימוקים, מה שקצת מזכיר את עוגיות השוקולד-צ'יפס האמריקניות.
*זמן ההכנה לא עולה על 30 דקות, אך יש להביא בחשבון שעתיים וחצי נוספות - זמן התפחה.
1. מנפים את הקמח לקערה, ומערבבים יחד עם השמרים, הסוכר, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט והג'ינג'ר.
2. ממיסים את החמאה ומוסיפים לקערה יחד עם הביצה, תמצית הווניל, החלב והמים. לשים ומעבדים עד שמתקבל בצק רך ונעים, ודפנות הקערה נקיות.
3. מעבירים את כדור הבצק לקערה נקייה ומשומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה ראשונה של שעה-שעה וחצי בטמפרטורת החדר, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. קוצצים את השוקולד, ומוסיפים לבצק יחד עם הצימוקים. מעבדים יחד עד לשילוב מלא, מכסים ומניחים להתפחה שנייה של 30 דקות.
5. על משטח מקומח קלות, מרדדים את את הבצק לעיגול שטוח ועבה, ומחלקים כמו פיצה ל-12 חלקים שווים.
6. מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור, מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים מעל ניילון נצמד משומן. מתפיחים במשך 30-45 דקות נוספות.
7. במקביל, מחממים את התנור ל-200 מעלות.
8. הכנת עיטור הפסים: מערבבים בכלי את הקמח והמים, עד שנוצרת עיסה סמיכה. מעבירים לשק זילוף עם פיה קטנה בקוטר 3 מ"מ (שקית סנדוויץ' פשוטה עם חור גם תעבוד). משרטטים שני פסים, לאורך ולרוחב של כל כדור בצק.
9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות, עד שהלחמניות נאפות היטב ומקבלות גוון זהוב-שחום יפה.
10. מיד לאחר הוצאת הלחמניות מהתנור, מברישים אותן בריבת משמש. מצננים קלות, ומגישים.