רכיבים
- 500 גרם (31/2 כוסות) קמח מנופה
- 1 כפית מלח
- 25 גרם שמרים טריים או 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 1 ביצה
- 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 240 מ”ל (1 כוס) חלב פושר
- 300 גרם (3/4 צנצנת) ממרח לוטוס
- 60 מ”ל (1/4 כוס) מים
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
אופן ההכנה:
(החומרים הינם לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ)
1. מכינים את הבצק: שמים קמח, מלח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כמה שניות. מוסיפים ביצה וקוביות חמאה תוך כדי לישה. יוצקים בהדרגה חלב פושר וממשיכים ללוש במהירות נמוכה כ-8-7 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומשמנים את הבצק בעוד מעט שמן עד שכולו יצופה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים. הבצק יגדיל את נפחו ב-50%.
3. מרכיבים את העוגה, מתפיחים שוב ואופים: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
4. מניחים את הבצק על גבי משטח מקומח קלות ומרדדים אותו לריבוע בגודל 50 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ. מורחים עליו ממרח לוטוס בשכבה דקה ואחידה בעזרת פלטה מדורגת (או סכין חלק) ומגלגלים את הבצק לגליל. מסירים את הקצוות בעזרת סכין חד וחותכים את הגליל ל-12 פרוסות בעובי 3-2 ס”מ.
5. מעמידים את הפרוסות עם רווחים ביניהן בתבנית, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-40-30 דקות עד שהפרוסות יגדילו את נפחן ב-50% וייצמדו זו לזו.
6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
7. אופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.
8. מכינים סירופ סוכר ומגישים: בזמן שהעוגה בתנור מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מבשלים כ-3-2 דקות ומסירים מהכיריים. מצננים.
9. מברישים את העוגה החמה בסירופ, מצננים אותה לטמפ’ החדר ומגישים.
טיפ: העוגה הכי טעימה ביום הכנתה ולמחרת. אם מעוניינים לשמור לתקופה ארוכה יותר, מומלץ להקפיא את העוגה כשהיא עטופה היטב. להגשה מפשירים בטמפ’ החדר ומחממים קלות בתנור חם.