זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 בטטות קטנות, חתוכות לרצועות של 5 סנטימטרים
- 3 כפות שמן זית, מחולקות
- 1 כף כוסברה טחונה
- 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק
- מלח ופלפל
- 2 כפות מיץ קלמנטינה
- 1 כפית דבש
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מקולף ומגורר
- 1 כפית חומץ
- 4 נתחים של פילה סלמון, ללא עור
- עלי כוסברה קצוצים, להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מניחים בתבנית המרופדת בנייר אפייה את הבטטות עם כף אחת מהשמן, הכוסברה, הצ'ילי וחצי כפית מלח ופלפל. צולים עד להזהבה והתרככות, 20-25 דקות.
2. בינתיים, בקערה קטנה, טורפים את מיץ הקלמנטינה, הדבש, הג'ינג'ר, החומץ וכף שמן נוספת.
3. מחממים את שאר השמן במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה. מתבלים את הסלמון ב-1/2 כפית מלח ופלפל ומבשלים עד להזהבה, 5-6 דקות לכל צד.
4. מגישים עם הבטטה, מזלפים ויניגרט מעל ומפזרים עלי כוסברה קצוצים, אם רוצים.