זמן הכנה20 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה
רכיבים
- כ-10 פרוסות פילה סלמון, ללא עור, פרוס דק
- 1 סלסלת פטריות שימאג׳י או פורטבלו (עם קצוות חתוכים)
- 4 כפות דבש
- 1/2 כוס יין לבן
- שמן זית בנדיבות
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 1 כפית גרידת לימון
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית זרעי כוסברה
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- פטרוזיליה / שקדים קלויים, לקישוט
אופן ההכנה:
1. כדאי לתזמן את ההכנה בין הרוטב לדג. מזלפים דבש על הדגים.
2. במחבת חמה עם מעט שמן זית, צורבים את הדג מ-2 הצדדים (כחצי דקה בכל צד).
3. לבינתיים, מכינים את הרוטב: מקפיצים את השום בשמן זית במשך מספר שניות. מוסיפים את הפטריות ומערבבים עד להזהבה.
4. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים מעט, במשך 2-3 דקות, על להבה גבוהה. מוסיפים את הלימון, גרידת הלימון והתבלינים. אם רוצים יותר רוטב, ניתן להוסיף מים.
5. מרכיבים את המנה: מניחים את הסלמון בצלחת ומעליו שופכים את הרוטב. מפזרים פטרוזיליה/שקדים קלויים לקישוט.