מה נאכל היום?

מתכון לסלמון צרוב בדבש ושמן זית ברוטב פטריות ויין לבן

הנה עוד יצירת מופת מאת בלוגרית האוכל האהובה, אושרית אברג'יל - או כפי שהיא מכנה את המנה הזו, "הצגה". הפעם, מדובר במתכון פשוט וקל להכנה, עם מינימום שלבי הכנה ומקסימום טעם (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
(צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • כ-10 פרוסות פילה סלמון, ללא עור, פרוס דק
  • 1 סלסלת פטריות שימאג׳י או פורטבלו (עם קצוות חתוכים)
  • 4 כפות דבש
  • 1/2 כוס יין לבן
  • שמן זית בנדיבות
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • פטרוזיליה / שקדים קלויים, לקישוט

אופן ההכנה:

1. כדאי לתזמן את ההכנה בין הרוטב לדג. מזלפים דבש על הדגים.

2. במחבת חמה עם מעט שמן זית, צורבים את הדג מ-2 הצדדים (כחצי דקה בכל צד).

3. לבינתיים, מכינים את הרוטב: מקפיצים את השום בשמן זית במשך מספר שניות. מוסיפים את הפטריות ומערבבים עד להזהבה.

4. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים מעט, במשך 2-3 דקות, על להבה גבוהה. מוסיפים את הלימון, גרידת הלימון והתבלינים. אם רוצים יותר רוטב, ניתן להוסיף מים.

5. מרכיבים את המנה: מניחים את הסלמון בצלחת ומעליו שופכים את הרוטב. מפזרים פטרוזיליה/שקדים קלויים לקישוט.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות