זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1.5 ק"ג פילה סלמון שלם
- 1 ראש שום, מקולף ופרוס
- מלח גס
- צרור בצל ירוק, קצוץ
- 2 לימונים, פרוסים דק
אופן הכנת פילה סלמון צלוי בשום ובצל:
1. מניחים על משטח עבודה חתיכת נייר כסף גדולה, ועליה מניחים את הדג כשהעור כלפי מטה.
2. מפזרים מעל את השום והבצל, מתבלים במלח ומניחים מעל את פרוסות הלימונים.
3. סוגרים היטב את נייר הכסף ומניחים על מנגל בוער. צולים מכל צד במשך 14 דקות ומוציאים מהאש. חותכים לפרוסות ומגישים עם סלט ירקות.