רכיבים
- 2 פילה סלמון במשקל 226 גרם כל אחד
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפיות שמן זית איכותי
- 1 כף שמיר, קצוץ גס
- 14 עגבניות שרי, חצויות
- 10 פטריות שמפיניון לבנות בינוניות, פרוסות דק
- 8-10 גבעולי אספרגוס עבים או 14-16 קטנים
- 1 לימון
- 2 כפיות צלפים (לא חובה)
אופן הכנת סלמון אפוי עם עגבניות ופטריות:
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
2. מתבלים את הפילטים במלח ופלפל שחור ומניחים בצד.
3. מקפלים לשניים שני ריבועי נייר כסף או נייר אפייה גדולים מספיק כך שיוכלו להכיל את הסלמון והתוספות ויהיה אפשר להדק אותם בקצוות בקלות.
4. במרכז כל ריבוע כפול, מסדרים מחצית מהאספרגוס והשום הכתוש ומניחים מעל פילה סלמון. מוסיפים עגבניות שרי ופטריות בצידי הסלמון, ומתבלים במלח ופלפל שחור. מפזרים מעל את השמיר והצלפים, מזלפים שמן זית וסוחטים מעל מעט מיץ לימון.
5. סוגרים היטב את הנייר עד לאיטום מוחלט בצורה הזו:
6. מניחים את הפילטים העטופים בתבנית אפייה ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהסלמון אפוי ורך. מגישים חם לצד קינואה, אורז או אטריות.