רכיבים
- 4 גזרים
- 5 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בצל
- 4 כפות קמח סוגת
- 3 ביצים
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה מלח
אופן הכנת מאפין גזר:
רגע לפני: מתכון להכנת מאפינס מושלמים ועשירים בירקות, שהם בעצם פשטידה מחולקת לגביעים אישיים. הכי טעים לצד מטבל שמנת ועירית קצוצה. כי מי אמר שרק לצמחוניים מגיע?
מתכון ל-8 מאפינס
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מגררים את הגזרים, תפוחי האדמה והבצל על החלק הגס של הפומפייה לתוך קערה גדולה.
• סוחטים היטב עם הידיים את הירקות המגוררים, ומעבירים את נוזל העמילן שנוצר (לבן וסמיך) לקערה נוספת (כך שיש לכם 2 קערות). ניתן להוציא את העמילן עם כפית. אם הוא לא נוצר, מחכים כמה דקות, עד שייווצר.
• לתוך הקערה עם הירקות המגוררים שנסחטו מוסיפים את הקמח, הביצים, המלח והפלפל, מערבבים ומוסיפים גם את נוזל העמילן ומערבבים שוב.
• משמנים מעט תבנית אינגליש קייק או מנג'טים אישיים, מעבירים אליהם את התערובת ומכניסים לאפייה, עד שהמאפינס מזהיבים.
אופן ההגשה: מגישים לצד מטבל שמנת עם תימין ו/או עירית קצוצה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!