רכיבים
- 3 גביעי גבינה לבנה
- 1/2 1 גביע שמנת חמוצה 5%
- 8 ביצים
- 4 כפות גדושות קמח תפו"א סוגת
- 2 כפות אינסטנט פודינג ווניל / קמח תפו"א סוגת
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 500 גרם שמנת מתוקה (לא חובה)
- לציפוי:
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 1 חבילת שוקולד מריר
אופן הכנת עוגת גבינה אפויה:
רגע לפני: משולש עסיסי של עוגה חלומית: מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה עם קרם ותלתלי שוקולד מעל. עוגה שעושה הרבה רושם עם מראה עשיר ומזמין, אך קלה להכנה.
• מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
• מפרידים בזהירות את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.
• בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים עם הגבינה, השמנת החמוצה, השמנת המתוקה, סוכר הווניל, פודינג ווניל, אבקת האפייה והקמח, עד לקבלת תערובת אחידה.
• מקפלים בעדינות את הקצפת לתערובת, באופן הבא, כדי לשמור על אווריריות הקצפת: מרימים שליש מהקצפת בעזרת מרית ודוחפים עד לתחתית קערת התערובת, ובתנועות זהירות יוצרים את הספרה 8 עד שהתערובות מתאחדות. כך מקפלים את כל הקצפת.
• מעבירים את התערובת לתבנית אפייה בינונית, ומכניסים לאפייה למשך 10 דקות.
• אחרי 10 דקות, מנמיכים את התנור לחום של 180 מעלות, וממשיכים לאפות עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב-שחום.
• חשוב: לאחר שהעוגה מוכנה, מכבים את התנור ופותחים רק קצת את דלת התנור. לא מוציאים ישר את העוגה, ומשאירים אותה להצטנן בתנור במשך שעה לפחות, כדי שלא תצנח.
הכנת הציפוי:
• מקציפים את השמנת המתוקה, הפודינג וניל וכוס חלב במשך דקה-דקה וחצי, עד לקבלת קרם יציב של קצפת סמיכה.
• מצפים את העוגה בקצפת כשהיא קרה, ומגררים מעל את השוקולד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!