טיקטוק הודיעה היום (ראשון) על חידוש פעילותה בארה"ב לאחר שהנשיא הנבחר, דונלד טראמפ, הצהיר כי ישיב את הגישה לאפליקציה בארה"ב עם כניסתו לתפקיד ביום שני. "בזכות מאמצי הנשיא טראמפ, טיקטוק חוזרת לארה"ב," נמסר בהודעה למשתמשים.
שירות האפליקציה נעצר בארה"ב במוצאי שבת, לקראת כניסת חוק לסגירתה מטעמי ביטחון לאומי לתוקף ביום ראשון. הממשל האמריקאי הזהיר מפני שימוש לרעה בנתוני משתמשים על ידי חברת האם הסינית, ByteDance. טראמפ הודיע כי יאריך את המועד לכניסת החוק לתוקף במטרה לגבש פתרון שיגן על ביטחון המדינה.
בהודעת טיקטוק נמסר כי השירותים יתחדשו בהדרגה, תוך הבעת תודה לנשיא על "הספקת הבהירות הדרושה למנועי השירות". עוד הודיעה החברה על הכוונה לשמור על פעילות עבור 170 מיליון משתמשים ו-7 מיליון עסקים קטנים בארה"ב.
טראמפ הציע שהממשלה האמריקאית תחזיק 50% בבעלות על החברה במודל שותפות. זאת בניגוד לעמדתו ב-2020, אז ניסה לאלץ את מכירת טיקטוק בשל חשש מפני שיתוף מידע עם ממשלת סין. לאחרונה הביע טראמפ חיבה לפלטפורמה, וציין כי היא תרמה לפופולריות שלו בקרב צעירים בבחירות 2024.
בקרב חברי המפלגה הרפובליקנית נרשמה מחלוקת. סנאטורים כמו טום קוטון ופיט ריקטס הביעו התנגדות למהלך וטענו כי יש לדרוש מכירה מוחלטת של טיקטוק. החוק החדש מקנה סמכויות נרחבות לממשל האמריקאי לאסור אפליקציות סיניות נוספות במידת הצורך.
בינתיים, משתמשים חיפשו אלטרנטיבות, כולל VPN ואפליקציות כמו RedNote, בזמן שחברות כמו מטא וסנאפ נהנו מעלייה במניות. דיווחים הצביעו על עניין מצד משקיעים שונים, כולל אלון מאסק, אולם ByteDance הכחישה מגעים בנושא.
נכון לעכשיו, המהלך עורר מתיחות מחודשת ביחסי ארה"ב-סין, בעוד הסינים האשימו את הממשל האמריקאי בניצול כוח מדיני לדיכוי כלכלי.