

שר החוץ האיראני אישר אמש שמדינתו אישרה לקיים שיחות עם ארה"ב, אך הבהיר שאיראן לא תשוחח ישירות עם שליחו של טראמפ סטיב ויטקוף.
בעוד נשיא ארה"ב הדגיש במהלך ביקורו של נתניהו שהשיחות תתקיימנה בין איראן לנציגה של ארה"ב "בדרגים הגבוהים ביותר", איראן אמרה שאינה מסכימה לשיחות ישירות כל עוד ארה"ב אינה מכבדת את איראן.
במהלך ביקורו של נתניהו בחדר הסגלגל, הפיל נשיא ארה"ב טראמפ את הפצצה לחדר כשאמר שארה"ב תחל במשא ומתן ישיר עם האיראנים על נושא הגרעין, בעוד אורחו נע באי נוחות על כסאו.
"הפעם מי שלצד טראמפ, היה ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו. הוא לא עשה את הטעות של נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי, שבסוף פברואר קטע את השיח של טראמפ כדי להעלות טיעוני נגד. נתניהו בעיקר סתם את הפה על ההימור הדיפלומטי של טראמפ עם האויב העיקרי של ישראל, למרות החרדות של ארצו", כתב הלילה בטור דעה הפרשן האמריקני הבכיר דיוויד איגנטיוס.
כך או כך, שר החוץ האיראני הבהיר אמש כאמור שארצו לא הסכימה לשוחח ישירות עם ארה"ב. "המטרה העיקרית שלנו בשיחות היא, באופן טבעי, החזרת זכויות לאנשים וכן הסרת סנקציות, ואם לצד השני יש רצון אמיתי, זה בר השגה, ואין לזה קשר לשיטה, לא ישירה ולא עקיפה", אמר ערקאצ'י. "בינתיים, שיחות עקיפות הוא ההעדפה שלנו. ואין לנו תוכנית לשנות את זה לשיחות ישירות".
ב'וושינגטון פוסט' דווח מפי פקיד אמריקני שייתכן שויטקוף לא ייסע לעומאן אם השיחות לא יהיו ישירות, ושארה"ב לא תקבל את ההשפלה.
מנגד, הבהיר הפקיד, אם איראן תזמין את ויטקוף לטהרן, הוא כנראה יקבל את ההזמנה.
אמש, בטור שפורסם בארה"ב, אמר שר החוץ האיראני שצריך להוריד את האופציה הצבאית מהשולחן. "כדי להתקדם היום, ראשית עלינו להסכים שלא יכולה להיות 'אופציה צבאית', שלא לדבר על 'פתרון צבאי'", אמר עראקצ'י.