היום (שני) בשעות האחרונות לכהונתו, העניק נשיא ארצות הברית היוצא ג'ו ביידן חנינות מונעות למספר אישים, בהם גנרל מארק מיילי, ד"ר אנתוני פאוצ'י וחברי קונגרס ששירתו בוועדה שחקרה את אירועי ה-6 בינואר 2021.
החנינות נועדו להגן עליהם מפני פעולות משפטיות אפשריות מצד הנשיא הנבחר דונלד טראמפ, שלטענת ביידן עשוי לנצל את סמכויותיו לנקמה פוליטית.
בהצהרה שפרסם ביידן הוא ציין כי "חקירות חסרות בסיס גורמות להרס בחייהם של אנשים שמילאו את תפקידם נאמנה." לדבריו, החנינות לא מהוות הודאה באשמה, אלא נועדו להבטיח את ביטחונם של אנשי ציבור שהתמודדו עם איומים והטרדות. ביידן הבהיר כי ההגנה הנדרשת עולה בחשיבותה על הסיכונים של תפיסת החנינות כאקט של הודאה.
מקבלי החנינות, ובהם פאוצ'י ומיילי, ספגו ביקורת קשה מצד טראמפ ותומכיו. פאוצ'י שימש כמנהל המכון הלאומי לאלרגיה ומחלות זיהומיות בתקופת מגפת הקורונה תחת ממשל טראמפ, ומיילי שימש כיו"ר המטות המשולבים במהלך כהונתו של טראמפ, ואף הזהיר מפני נטיות אוטוריטריות.
גנרל מיילי הודה על המהלך וציין כי "אחרי ארבעים ושלוש שנות שירות לאומה, אני מעדיף להקדיש את זמני הנותר למשפחתי ולחברי." ד"ר פאוצ'י הוסיף כי הוא "מודה לנשיא על הצעד הזה, שנועד להגן עלי ועל משפחתי מפני האשמות ואיומים חסרי בסיס."
עורך דינו של טראמפ, ג'סי בינל, טען כי החנינות עשויות לשמש כלי לחיוב מקבליהן להעיד בהליכים משפטיים או חקירות קונגרס, מאחר שהחנינה מונעת שימוש בתיקון החמישי.
החנינות אינן מעניקות הגנה מפני חקירות קונגרס או חקירות אזרחיות, אלא רק מפני אישומים פליליים פדרליים. צעד זה של ביידן, שנועד למנוע רדיפה פוליטית, עשוי לעורר ויכוחים משפטיים וציבוריים בעתיד הקרוב.