"להצלחה אבות רבים", אומר הפתגם הידוע. לעסקת החטופים, אם אכן תתרחש בעזרת השם, יהיו לפחות שני אבות.
הנשיא הנבחר דונלד טראמפ הפך את עסקת החטופים לרכוש פרטי בכמה מילים שהוציא מפיו לפני חודש ושבוע, כשאיים בגיהינום על חמאס.
במטרה לקדם את העניינים גם באופן מעשי, שיגר הנשיא הנבחר את שליחו למזרח התיכון סטיבן וויטקוף, כדי לאיים שוב, מי יודע אם על ירושלים או על הנהגת חמאס בדוחא. אם תתרחש עסקה בקרוב, תמיד יוכל הנשיא לטעון שהיא קרתה בגלל איום הגיהינום שלו על חמאס.
גם הנשיא ביידן טוען לכתר, והדבר ניכר בכל שורה בהודעת הדוברות שהוציא הערב.
"הנשיא ביידן שוחח היום עם ראש ממשלת ישראל נתניהו. שני המנהיגים דנו במשא ומתן המתמשך בדוחא להסכם הפסקת אש ושחרור בני ערובה בהתבסס על ההסדר של 27 במאי 2024 שהוצא על ידי הנשיא בשנה שעברה ואושר פה אחד על ידי מועצת הביטחון של האו"ם."
בשורות אלו, מציע הנשיא ביידן כי הוא זה שעומד מאחורי עסקת החטופים, וכי לו מגיע הקרדיט. אם אכן זה יתרחש.
בהודעה מוסיף הבית הלבן כי "הנשיא דן בנסיבות האזוריות שהשתנו מהותית בעקבות הסכם הפסקת האש בלבנון, נפילת משטר אסד בסוריה והחלשת כוחה של איראן באזור. הוא הדגיש את הצורך המיידי בהפסקת אש בעזה ובהחזרת החטופים עם עלייה בסיוע ההומניטרי המאפשר הפסקת הלחימה במסגרת העסקה".
המצב שנוצר הוא "ווין ווין". ביידן טוען שעבד קשה כדי להגיע לעסקה - וזה כנראה גם נכון, בעוד טראמפ יטען שחמאס לא העז לעבור את ה-20 בינואר בלי שחרור של כמה חטופים לפחות.
גם הזכרת נושא הסיוע ההומניטרי אינה באה על חלל ריק. מחד, בימים האחרונים דווח על עלייה משמעותית בסיוע ההומניטרי לעזה, ומאידך דיווחים על כך שצה"ל נערך להפסיק את הסיוע ההומניטרי במידה והעסקה לא תצא לפועל.
נראה כי השורה הזו בהודעתו של ביידן באה לומר Don't, והפעם לנתניהו.
בסוף הודעת הדוברות מסכם הנשיא ביידן כי "ראש הממשלה הודה לנשיא על תמיכתו לאורך כל חייו בישראל ועל התמיכה יוצאת הדופן של ארצות הברית בביטחון ובהגנה הלאומית של ישראל".
ובשורה התחתונה, שבוע בלבד לפני שיוצא מהבית הלבן, נראה כי הנשיא הדמוקרטי מעוניין בהחלט להדגיש כחלק ממורשתו את הסיוע שלו לישראל "כל חייו", דבר המעיד על עומק הקשר של הנשיא ביידן לישראל - למרות הכל.