נשיא צרפת וחברי הממשלה של הרפובליקה, נשיאים לשעבר ובכירי המדינה משתתפים בשעה זו בטקס מיוחד לרגל מלאת עשר שנים לפיגועי 'שארלי הבדו' וה'היפר כשר', הפיגוע הנורא ברובע ה-20 של פריז בו נרצחו ארבעה יהודים.
לאחר סיום הטקס ברחוב בו נרצחו לפני עשר שנים מספר עיתונאי העיתון הסאטירי 'שארלי הבדו' שלעג למוחמד, הנשיא והפמליה הרשמית עושים את דרכם לסופר היהודי הכשר "היפר כשר", כדי לחלוק כבוד לארבעת הקדושים שנרצחו על ידי אמדי קוליבלי.
לפני עשור, ב-9 בינואר 2015, אירע אחד הפיגועים האנטישמיים הזכורים ביותר בתולדות צרפת. אמדי קוליבאלי, טרוריסט ממוצא מאלי המזוהה עם דאעש, פתח באירוע ירי רצחני בסופרמרקט "היפר כשר" בפריז, שבו נרצחו ארבעה יהודים ונלקחו בני ערובה רבים.
אמדי קוליבאלי, בן 32, היה מקורב למבצעי פיגוע הטרור במערכת העיתון "שארלי הבדו" שהתרחשו יומיים קודם לכן. הוא היה חלק מתא טרור שתכנן לבצע סדרת פיגועים מתואמים בצרפת, ונשבע אמונים לארגון המדינה האסלאמית (דאע"ש).
בבוקר יום שישי, קוליבאלי הצטייד ברובה סער, אקדחים וחומרי נפץ, ופרץ אל ה"היפר כשר" שברובע ה-20 בפריז – חנות שנבחרה במכוון בשל היותה סופרמרקט יהודי לקראת שבת קודש.
קוליבאלי החל לירות מייד עם כניסתו, והרג ארבעה מהנוכחים: יואב חטב, בן 21; פיליפ ברהאם, בן 45; פרנסואה-מישל סעדה, בן 63; ויוהן כהן, בן 22. לאחר מכן השתלט על החנות ולקח 16 בני ערובה נוספים. במהלך השעות הבאות, הוא איים לרצוח את כולם אם לא ייענו דרישותיו.
במקביל, הוא התקשר למספר כלי תקשורת, והבהיר שהמניע לפיגוע הוא תמיכה בפלסטינים ותגובה למה שהוא ראה כהתערבות צרפתית במזרח התיכון.
לאחר שעות של משא ומתן כושל, כוחות משטרה מיוחדים (RAID) פשטו על החנות והרגו את קוליבאלי. במהלך המבצע שוחררו בני הערובה הנותרים, אך האירוע הותיר צלקות עמוקות בקרב הקהילה היהודית בצרפת.
הרצח בהיפר כשר לא רק הגביר את תחושת האיום בקרב יהדות צרפת, אלא סימן הסלמה בפיגועים האנטישמיים במדינה. הוא עורר גל של הפגנות מחאה ברחבי העולם תחת הסיסמה "אני יהודי" ("Je suis Juif"), לצד "אני שארלי" ("Je suis Charlie"), לזכרם של הקרבנות.
כמו כן, האירוע הביא להתמקדות מחודשת של ממשלת צרפת במאבק באנטישמיות ובטרור, כולל חיזוק האבטחה סביב מוסדות יהודיים במדינה.
במלאת 10 שנים לפיגוע, מתקיימים טקסי זיכרון בצרפת. ראשי הקהילה היהודית מדגישים את חשיבות המאבק הבלתי פוסק באנטישמיות ובשנאה, כדי להבטיח שמקרים כאלה לא יחזרו על עצמם.
"הזיכרון של יואב, פיליפ, פרנסואה-מישל ויוהן ימשיך ללוות אותנו," אמר הרב הראשי של צרפת בטקס שנערך בפריז. "עלינו לוודא שהעולם יזכור וילמד".