נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, הכריז על איסור חדש על קידוחי נפט וגז ימיים לאורך רוב חופי המדינה, שבועות ספורים לפני כניסתו של דונלד טראמפ לתפקיד. האיסור חל על כל חופי האוקיינוס האטלנטי, המפרץ המזרחי של מקסיקו, חופי האוקיינוס השקט מול קליפורניה, אורגון וושינגטון, וכן על חלק מהים של ברינג ליד אלסקה.
מהלך זה מצטרף לשורת פעולות מדיניות אקלים של ממשל ביידן לקראת חזרתו של טראמפ לבית הלבן.
במהלך קמפיין הבחירות שלו, טראמפ התחייב "לשחרר" את ייצור הדלקים המאובנים המקומי במטרה להוריד את עלויות הדלק, למרות שארה"ב כבר חוותה שיעורי הפקה גבוהים במיוחד.
בהצהרתו, אמר ביידן: "החלטתי משקפת את מה שקבוצות חוף, עסקים ומבקרים יודעים זמן רב: שקידוחים מול חופים אלו עלולים לגרום לנזק בלתי הפיך למקומות היקרים לנו ואינם נחוצים לצרכי האנרגיה של ארצנו. זה לא שווה את הסיכונים."
ביידן נוקט בצעד זה תחת חוק אדמות המדף היבשתי החיצוני משנת 1953, המאפשר לנשיאים להוציא אזורים מהשכרה וכרייה של מינרלים.
טראמפ הבטיח לבטל את מדיניות השימור ושינוי האקלים של ביידן עם כניסתו לתפקיד בהמשך החודש. עם זאת, החוק אינו מעניק לנשיאים סמכות חוקית לבטל איסורים קודמים, על פי פסיקת בית משפט משנת 2019, מה שאומר שטראמפ יישאר "תקוע" עם הכרזה של הנשיא הקודם בלא יכולת לפעול או כמעט.
למרות תמיכתו של טראמפ בהרחבת חיפושי הנפט והגז, ואף שימוש בסיסמה "קדח, מותק, קדח" במהלך הקמפיין, הוא השתמש בחוק עצמו כדי להגן על המים מול חופי פלורידה בשנת 2020.
באותה עת, צעד זה נחשב כניסיון לזכות בקולות המדינה לקראת הבחירות בארה"ב, וההגנה הייתה אמורה לפוג בשנת 2032.
החלטתו של ביידן תגן על אותו אזור ללא תאריך תפוגה.
האיסור החדש על קידוחים ימיים מכסה יותר מ-625 מיליון אקרים (253 מיליון הקטאר) של מים.
לאחר שדווח בשבוע שעבר על כוונתו של ביידן להציג את המדיניות, דוברת העיתונות הנכנסת של טראמפ, קרוליין לויט, כינתה זאת "החלטה מבישה" היא אמרה שהמהלך "נועד לנקום פוליטית בעם האמריקאי שנתן לנשיא טראמפ מנדט להגדיל את הקידוחים ולהוריד את מחירי הדלק".