שוודיה החלה את ציד הזאבים השנתי, שמטרתו חיסול של כמעט 10% מאוכלוסיית הזאבים במדינה, על אף שמדובר במין המצוי בסכנת הכחדה. ארגוני שימור שחוששים לשלומם של חיות הטרף, מביעים "חשש כבד" מהשלכות המדיניות וטוענים שהיא מנוגדת לחוקי האיחוד האירופי.
הזאבים, שכמעט נכחדו לחלוטין בשנות ה-70, הצליחו להשתקם בהדרגה הודות לחוקי שימור של מדינות האיחוד. השנה אושרה מכסת ציד של 30 מתוך כ-375 זאבים, בנימוק שהדבר נדרש להגן על תושבי כפרים ובעלי חיים. הממשלה גם שואפת להוריד את רף האוכלוסייה המינימלי מ-300 ל-170 בלבד.
ועדת אמנת ברן של מועצת אירופה החליטה לאחרונה לשנות את מעמד הזאבים מ"מוגנים בקפדנות" ל"מוגנים", מהלך שמאפשר למדינות גמישות רבה יותר בציד החיה המסוכנת. הקרן העולמית לשימור הטבע (WWF) גינתה את ההחלטה בטענה שהיא חסרת בסיס מדעי ועלולה להחריף את מצב הזאבים (...)
כ-3% מאוכלוסיית שוודיה עוסקים בציד, אך השפעתם על הפוליטיקה המקומית משמעותית. מנכ"ל ארגון "ווילד וונדרס אינטרנשיונל" טוען ששוודיה, כמדינה עשירה ומרווחת, מסוגלת לקיים אוכלוסיית זאבים גדולה יותר ללא פגיעה בתושבים.
השר לענייני כפר טוען מנגד שהמדיניות הכרחית בשל ההשפעות השליליות של הזאבים על תושבי אזורים כפריים. לטענתו, יש חקלאים החוששים לשחרר חיות לרעות בשטחים הפתוחים ותושבים חוששים להסתובב בטבע עם כלביהם. ה"ירוקים" סבורים שהממשלה מקדמת פחד מיותר, כשלמעשה לא נרשמה תקיפת זאב על אדם מאז 1821 (!)
המדיניות השוודית עשויה להשפיע גם על מדינות אחרות באירופה, במיוחד אם האיחוד האירופי יישם את ההחלטות החדשות. לטענת פעילי שימור, גישתה של שוודיה עלולה לשמש תקדים בעייתי ולהשפיע לרעה על מאמצי שימור במדינות נוספות.