שרי החוץ של המדינות המתועשות המובילות בעולם נפגשים מחוץ לרומא כדי לדון במצב באוקראינה ובמזרח התיכון, כאשר שני האזורים נכנסים לשלבים מכריעים.
המפגש, המתקיים על רקע ציפייה לתחילת כהונתו של דונלד טראמפ, מתמקד בקידום מאמצים דיפלומטיים, במיוחד סביב יוזמות להפסקת אש בעזה ובלבנון.
הדיונים, בהם משתתפות מדינות ה-G7 (קנדה, צרפת, גרמניה, איטליה, יפן, בריטניה וארצות הברית), כוללים גם נציגים מסעודיה, מצרים, ירדן, איחוד האמירויות הערביות וקטאר, לצד מזכ"ל הליגה הערבית.
במוקד השיחות עומדת תוכנית "היום שאחרי" ברצועת עזה, אשר פותחה על ידי "קווינט" – קבוצה הכוללת את ארצות הברית, ערב הסעודית, ירדן, מצרים ואיחוד האמירויות. המדינות מבינות את הדחיפות לסיים את התוכנית לפני כניסת ממשל טראמפ בינואר, בשל חשש ששינוי המדיניות האמריקנית יתרכז בעיקר בתמיכה בישראל.
נושא נוסף שהוסף לדיונים הוא התגובה לצווי המעצר שהוציא בית הדין הפלילי הבינלאומי לראש הממשלה בנימין נתניהו. איטליה, שמארחת את המפגש, היא חברה מייסדת בבית הדין אך נוקטת קו זהיר לאור המתיחות הפוליטית סביב ההחלטה.
מצד אחד, ממשלת איטליה חיזקה את תמיכתה בישראל בעקבות מתקפות חמאס ב-7 באוקטובר, אך במקביל הביעה מחויבות לבית הדין והציעה סיוע הומניטרי לפלסטינים בעזה. עמדתה של איטליה נועדה להבהיר שהיא תומכת בבית המשפט תוך שהיא דוחה את השוואת האחריות בין ישראל לחמאס.
יחד עם זאת, קיים חשש שעמדה מאוחדת בנושא הצווים בין מדינות ה-G7 שתומכות בבית הדין עלולה להוביל לעימות עם ארצות הברית, שאינה חברה בבית הדין ומתנגדת באופן חד משמעי לצווים.
נושא מרכזי נוסף שצפוי לעלות הוא מצבה של אוקראינה במלחמתה מול רוסיה, רגע לפני שטראמפ נכנס לבית הלבן ו"הופך את השולחן".